IT & IoT Security | Cloud | It's all about the life itself

Nothing in life is as important as you think it is, while you are thinking about it.

SCCM 2012 kurulumu , failed to create sql server certificate…,sql server 2012

Merhaba,

Not: DC –> windows server 2008 r2 ; SQL Server 2012 (windows server 2008 r2 üzerinde)

SCCM kurulumu sırasında , sql server sertifikasının oluşmamasından dolayı hata alıyorsanız ;

 

2

sccm sunucunuzda mmc konsolundan certificate snap-in’ini açın ve bir adet computer certificate alın. Ardından bu sertifikayı sql server’ınıza tahsis edin. Yöntem aşağıdaki gibidir.

1

Ardından sccm sunucuzu (dolayısıyla üzerindeyse sql server’ınızı da) yeniden başlatın. SQL server management studio’yu açarak DB engine bağlanmaya çalışın. Bağlanamazsanız mssqlserver servisini kontol edin.

image

Servis durmuş olacaktır. Başlatmaya çalıştığınızda hata alabilirsiniz.Servisin kullandığı logon hesabını üstteki resimde görüldüğü gibi sccm sunucunuzda local administrator olan bir hesapla değiştirin. MSSQLSERVER servisini başlatın. Sonra sccm kurulumuna devam edin.

SCCM kurulum sihirbazı sql server sertifika oluşturması aşamasını sorunsuz geçiyor. Sonrasında sql server üzerinde site database’ini oluştururken Fatal error’ler verdi.

Bildiğiniz üzere sql server 2012 kurulumu servis hesabı olarak varsayılanda NT service kullanıyor.Üstteki resimde olduğu gibi. Bu hesabı/hesapları ( sql servis hesaplarını) domain’de standard ama sql server’da administrator olan bir hesapla değiştirdim ( domain admin’de test amaçlı denenebilir ama projeler esnasında domain admin’i kullmak uygun olmaz) . Ardından SCCM kurulumu tekrar tetikledim. Öncelikle eski kurulumdan kalan servisleri vs.. ‘leri sildi. Sonrasında yeniden kurulumu başlattım. Kurulum sorunsuz tamamlandı.

iyi çalışmalar , neşeli günler